GOODYEAR-DUNLOP Nederland: Truck Tire News Maart 2008. Persinformatie: “15 x de wereld rond”.

Bijna 600.000 kilometer heeft vrachtwagenchauffeur Will Snoeijen afgelegd op een set Goodyear- truckbanden. Dat komt neer op 15 keer de wereld rond, een indrukwekkende prestatie, die zowel te danken is aan de slijtvastheid van de Goodyear- truckbanden als de economische rijstijl van de ervaren chauffeur van Air-Liquide.

Goodyear- truckbanden hebben hun sporen al op vele manieren verdiend, vooral door hun uitstekende weggedrag en gunstige kilometerkostprijs. Als je er met een beetje beleid mee omgaat, kun je er zelfs enorme afstanden mee afleggen, zo bewees vrachtwagenchauffeur Will Snoeijen bij Air-Liquide. Eind 1999 nam hij een splinternieuwe 3/assige DAF-Truck FA/CF75 in gebruik – standaard voorzien van Goodyear- truckbanden- om er medische gassen mee te transporteren voor ziekenhuizen in heel Nederland. Afgelopen September (2007) – bijna acht jaar later – werden de banden pas vervangen bij een kilometrage van ruim 585.000 kilometer.

Het profiel had er nog wel 50.000 kilometer tegen gekund, zegt de Eindhovense vrachtwagenchauffeur Will Snoeijen, maar het rubber was oud geworden en begon kleine scheurtjes te vertonen en met het transport van medische gassen mag je geen enkel risico nemen.

Sommige gascilinders staan onder een druk van 200/300 bar en dan kan een klein ongelukje zeer grote gevolgen hebben!

Motorrem

Will Snoeijen is een zeer ervaren vrachtwagenchauffeur, zo was hij in de jaren tachtig demonstratiechauffeur van de DAF/demotrucks, oplegger/aanhangwagencombinaties voor DAF- Trucks Nederland.

In 1991 werd hij zelfstandig transportondernemer (eigen-rijder), omdat de demovloot van DAF- Trucks uitbesteed werd aan de DAF-dealers in het land. In 1999 vroeg Air-Liquide hem om het transport van medische gassen te gaan verzorgen. Elke werkdag legt Snoeijen zo”n 350 kilometer af tijdens zijn ritten naar de ziekenhuizen door heel Nederland.

Gevraagd naar zijn “geheim” om zo lang met een stel banden te kunnen rijden zegt Snoeijen dat een gelijkmatige rijstijl erg belangrijk is.”Ik zie sommige chauffeurs op een stukje van een paar kilometer verschillende keren steeds onnodig remmen en dat kost brandstof, remvoeringen en ook extra slijtage aan de banden.

Ik hou voldoende afstand, rij gelijkmatig en gebruik bijna altijd mijn motorrem, hierdoor hoef je veel minder de bedrijfsrem te gebruiken. Verder moet je natuurlijk de bandenspanning goed in de gaten houden en geen stoepranden of de scherpe afvoerputten raken!!

Bronvermelding:  GOODYEAR  DUNLOP  NEDERLAND /  Ed van Proosdij.      ( Tekst en foto:  Mario Vos. )

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.